BSO

Algemene doelstelling

Kinderdagverblijf “Het Boerderijtje” wil professionele kinderopvang bieden. De opvang vindt plaats in een veilige, kleinschalige, liefdevol en huiselijke sfeer waarin de persoonlijke aandacht voor ieder kind optimaal gewaarborgd wordt. Ieder kind is uniek en heeft behoefte aan ondersteuning en begeleiding in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Het kinderdagverblijf is voor veel kinderen een tweede thuis. Dit gevoel wil wij elke dag bij zowel de kinderen als ouders creëren. Daarnaast is het een plek waar de kinderen de wereld leren kennen en ontdekken. Wij willen een veilige en uitdagende omgeving creëren die de kinderen stimuleert op de ontdekkingsreis die zij elke dag weer maken.

De dagelijkse doelstellingen zijn:

 • Het bieden van een veilige, warme, en huiselijke omgeving.
 • Het bieden van een uitdagende omgeving.
 • Het bieden van veel individuele kindgerichte aandacht.
 • Het stimuleren van de persoonlijke ontwikkeling van het kind.
 • Het stimuleren van de cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling.
 • Het optimaliseren van de lichamelijke ontwikkeling.

 

Onze visie

Wij zien ons zelf als medeopvoeders, naast de ouders als de hoofdopvoeders. Een zeer goede samenwerking met de ouders is dan ook echt van belang.Uw kind kan zich bij ons in een ongedwongen, gemoedelijke, kindvriendelijke, huiselijke sfeer ontwikkelen in zijn of haar eigen tempo. Kinderdagverblijf “Het Boerderijtje” vindt dat de kinderopvang veel meer is dan alleen maar het verzorgen van opvang van het kind. Het is een plek waar het kind iedere dag weer leert en waar het de omgeving om hem heen moet kunnen ontdekken. Het gaat hierbij om een combinatie van spelen, leren en gestimuleerd worden in alle ontwikkelingsgebieden.

Bij Kinderdagverblijf “Het Boerderijtje” wordt er gewerkt vanuit een positieve opvoedmethode. Door op deze positieve manier kinderen aan te moedigen het goede te doen ontstaat er meer innerlijke zekerheid een positievere sfeer. Ook helpt het om het kind keuze voor te leggen waardoor het zelf kiest voor een consequentie of niet.

U kunt erop vertrouwen dat wij uw kind op een respectvolle manier zullen benaderen en begeleiden. Waarden als regelmaat, respect, rust, reinheid en ruimte vinden wij erg belangrijk!

 

Beleef een middagje op de buitenschoolse opvang mee!

Wij hebben op ons kinderdagverblijf een vast ritme voor de activiteiten van de dag. Dit geeft de kinderen een bekend en vertouwd  gevoel.

 • 15.15u: De school gaat uit, wij halen je op van school.
 • 15.30u tot 16.00u: We gaan met alle kindjes aan tafel en je mag vertellen wat je die dag op school gedaan hebt. Daarna gaan we drinken en wat eten (koekje, cracker of rijstwafel).
 • 16.00u tot 17.00u: Er wordt een activiteit aangeboden maar wil je niet meedoen mag je lekker zelf gaan spelen. Bij mooi weer gaan we lekker naar buiten en anders bieden we de activiteit binnen aan.
 • 17.00u: Tijd voor de warme maaltijd als je die bij hebt en anders eten we nog een soepstengel.
 • 17.00u tot 18.00u: Papa of mama komen je weer ophalen en we vertellen wat je die dag allemaal gedaan hebt.

In de vakantieperiode bieden we de kinderen altijd extra activiteiten aan.

 

foto bso het boerderijtje wijk en aalburg